Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Valuuttamuunnin, laskuri ja valuuttakurssit

Valuuttamuunnin, laskuri ja valuuttakurssit

Tältä sivulta näet maailman tärkeimpien valuuttojen tämänhetkisen kurssin. Voit myös laskea, kuinka paljon tietty valuutta on toisen maan valuutassa. Päivitämme kurssit joka päivä.

Tietoa valuuttalaskurista ja valuuttakursseista

Valuuttakurssien vaihtelut kiinnostavat sijoittajia sekä ulkomaille matkustavia. Valuuttakurssit vaihtelevat jatkuvasti maailman tapahtuminen mukaan, sillä niiden arvo perustuu kysyntään ja tarjontaan. Jotkut valuuttakurssit kelluvat täysin vapaasti ja joidenkin kurssi on sidottu toiseen valuuttaan. Näiden valuuttojen (kuten Tanskan kruunun, joka on sidottu euroon) kurssi liikkuu euron arvon mukaisesti.

Joitain valuuttakursseja säädellään maan keskuspankin toimesta. Tällöin valuutalle on asetettu jokin tietty liikkumavara, jonka alle tai yli kurssi ei voi heilahtaa.

Valuutoista puhuessa ei voi enää olla mainitsematta kryptovaluuttoja. Kryptovaluutat ja erityisesti Bitcoin ovat tulleet tärkeäksi osaa finanssitaloutta.

Valuuttojen arvon muuttuminen

Valuutan arvo on tärkeä tekijä kansainvälisessä kaupankäynnissä, ja valuuttakurssit vaikuttavat kyseisen maan talouteen lukuisilla eri tavoilla. Kurssin nousut ja laskut näkyvät välittömästi palveluiden ja tuotteiden kysynnässä sekä sijoittajien salkuissa.

Valuuttakurssien heilahteluun vaikuttavat monet eri tekijät, esimerkiksi poliittinen vakaus, luonnonilmiöt, inflaatio ja korkojen vaihtelu.

Valuuttakauppa

Valuutat ovat suosittu kohde sijoittajille, ja valuuttakurssien nousuja ja laskuja ennakoimalla voi ansaita suuriakin summia valuuttakaupan avulla. Valuuttakurssit ovat kuitenkin melko riskialtis sijoituskohde.